Реалізація проєкту JICA з навчання фермерів у Житомирській області

У регіоні продовжується реалізація проєкту «Сприяння розвитку малого плодоовочівництва та підвищення інклюзивності жінок-фермерів» за підтримки японського агентства міжнародного співробітництва JICA, який спрямований на підвищення кваліфікації фермерів та впровадження сучасних технологій у сільському господарстві.

Пройшовши складний відбір із 115 навчальних закладів України, Житомирський агротехнічний фаховий коледж увійшов до 15 переможців та виборов можливість реалізовувати проєкт на власних дослідних ділянках.

За підтримки JICA на території дослідних ділянок коледжу вже встановлено 2 нові плівкові теплиці, в яких за японською технологією вирощуються 16 сортів томатів. При вирощуванні томатів в теплицях та відкритому ґрунті використовуються елементи новітніх, інноваційних сучасних технологій та впроваджується індивідуальний догляд за рослинами протягом періоду вегетації.

На сьогодні в рамках проєкту триває навчання перших 20 охочих отримати навички в галузі овочівництва. Учасники навчання на власні очі можуть побачити результати проробленої роботи фахівців кафедри «Агрономія» та набути практичних умінь щодо вирощування, догляду, збору та реалізації томатів.

Участь у подібних проєктах є важливим кроком для фермерів області на шляху до впровадження інновацій, підвищення конкурентоспроможності та ефективного використання ресурсів.


Розробка веб-сайту