"Використання електронних дослідницьких інфраструктур для реалізації міжнародних науково-технічних проєктів"

Організатори заходу:

  • ГО Агенція Європейських Інновацій

  • Асоціація УРАН, Національна дослідницька та освітня мережа (НРЕН) України

 

Участь є безплатною за умови попередньої реєстрації за посиланням:

https://forms.gle/HVrq7rQGAsardWXK8 

 

Семінар проводиться в системі ZOOM. У наявній у нас версії ми ми можемо надати одночасний доступ щонайбільше 100 учасникам. Якщо бажаючих взяти участь у семінарі буде більше, то тоді ми організуємо онлайн трансляцію у Facebook на сторінці ГО АЄІ у Facebook: https://www.facebook.com/InnoEU.UA

 

У фокусі семінару обговорення можливостей залучення українських організацій  до участі у електронних дослідницьких інфраструктур, які підтримуються програмою Горизонт Європа; представлення основних складових елементів таких інфраструктур, а також обговорення шляхів використання    інструментів для розвитку електронних інфраструктур, які може надати проєкт EaP Connect, учасником якого від України є Асоціація УРАН. 

 

Учасники семінару також познайомляться з вимогами програми Горизонт Європа щодо відкритих публікацій та даних досліджень, функціонуванням європейської хмари відкритої науки, а також яким чином можна використовувати електронні дослідницькі інфраструктури для розвитку партнерства  у сфері досліджень та інновацій. 

 

Пропозиція для ЗВО та НДІ.

Будемо раді, якщо ЗВО та НДІ представлять свою дослідницьку інфраструктуру та своє бачення інтеграції традиційної дослідницької інфраструктури у цифровий контур дослідницьких даних та забезпечення доступу до використання інфраструктури. 

Також цікаво отримати інформацію, які бази дослідницької інформації створюються та супроводжуються у ЗВО. Чи є центри високопродуктивних обчислень і т.п. 

 

Очікувана аудиторія семінару.

В першу чергу запрошуємо керівництво ЗВО та НДІ,  активних науковців, аспірантів, студентів, зацікавлених в розбудові наукових міжнародних дослідницьких та інноваційних  консорціумів.

Також очікуємо на участь представників центрів колективного користування України.

 

Корисні посилання за темою семінару:

https://cutt.ly/ZOVCmBI  -  Відкриті конкурси програми Горизонт Європа за розділом дослідницькі  інфраструктури

 

https://panorama.uran.ua/ - Асоціація УРАН, Національна дослідницька та освітня мережа (НРЕН) України 

https://eapconnect.eu/  -  EaP Connect проєкт

http://observatory.rich2020.eu/rich/ -  Сервіс пошуку дослідницьких інфраструктур

https://dataverse.nl/ - Приклад створення бази дослідницьких даних у Нідерландах 

https://roadmap2021.esfri.eu/   -   Дорожня карта розвитку європейських дослідницьких інфраструктур

https://ec.europa.eu/transparency/documents-register/detail?ref=SWD(2019)158&lang=en - Робочий документ опису технологічних інфраструктур

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/322-2021-%D1%80#Text  - Концепція Державної цільової програми розвитку дослідницьких  інфраструктур в Україні на період до 2026 року

 

Основні спікери семінару:

 

Іван Кульчицький, президент ГО Агенція Європейських Інновацій, національний контактний пункт програми Горизонт 2020 за напрямком ІКТ

Євгеній Преображенський,  виконавчий директор Асоціації УРАН 

Марина Гороховатська,  національний контактний пункт програми Горизонт 2020 за напрямком  “Європейські дослідницькі інфраструктури”

Ми також розраховуємо на участь представників МОН України, НАН України та експертів, які зацікавлені у розвитку дослідницьких інфраструктур в Україні. 

Даний захід є частиною серії заходів, які ми проводимо в рамках проєкту «Як знайти власний шлях до успіху у програмах ЄС для реалізації цифрових інновацій», який підтримано  Європейським Союзом  та Міжнародним Фондом «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety.


Розробка веб-сайту