З метою пошуку шляхів щодо посилення конкурентних переваг Житомирської області та визначення видів економічної діяльності, що можуть бути смарт-спеціалізацією, 30 серпня 2019 року проведено чергову нараду у форматі круглого столу за участю представників науки, бізнесу та членів робочої групи з розроблення проекту Стратегії розвитку Житомирської області на період до 2027 року.
Під час наради представниками департаменту агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації поінформовано присутніх про процес розроблення проекту Стратегії розвитку Житомирської області на період до 2027 року на засадах смарт-спеціалізації, перспективні види економічної діяльності, які визначені за результатами аналізу, проведеного групою експертів Joint Research Centre (JRC) Європейської комісії, що можуть бути напрямами регіональної смарт-спеціалізації, а також про визначені за результатами якісного аналізу види економічної діяльності – інноваційне органічне сільськогосподарське виробництво та переробка його продукції, як точка зростання, яка може бути трансформована в регіональну смарт-спеціалізацію.
Представники закладів вищої освіти області, підприємств харчової промисловості та сільськогосподарських підприємств підтримали пропозиції департаменту визначити точкою зростання, яка може бути трансформована в регіональну смарт-спеціалізацію види економічної діяльності – інноваційне органічне сільськогосподарське виробництво та переробка його продукції.