Черговий семінар з питань реалізації агарної політики, сільського розвитку та упередження потрави бджіл при обробітку посівів відбувся за участю територіальних громад Житомирського району

Представники Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики, Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області, пасічники, сільськогосподарські підприємства та голови територіальних громад Житомирського району взяли участь в онлайн семінарі, направленому на спільні дії щодо реалізації агарної політики, впровадження програм підтримки розвитку сільського господарства  та роз’яснення алгоритму взаємодії пасічників, аграріїв і органів місцевої влади під час обробітку полів.

В ході проведення зустрічі було наголошено на необхідності здійснення державної реєстрації пасіки фізичними особами-пасічниками та надано покрокові інструкції. Також наведено порядок проведення заходів при підозрі отруєння бджіл пестицидами.

У дискусії взяли участь громадські об’єднання та спілки пасічників Житомирського району, які висловили свої побажання щодо закріплення на законодавчому рівні відповідальності за порушення законодавства у сфері бджільництва.

Важливу увагу було приділено питанням державної підтримки аграріїв за рахунок коштів державного та обласного бюджетів у розрізі напрямків. Зокрема, було озвучено суми спеціальної бюджетної дотації за утримання бджолосімей фізичними особами та суб’єктами господарювання Житомирського району та підкреслено можливість покращення показників за умови спільної, злагодженої роботи всіх учасників семінару.


Розробка веб-сайту