Віктор Градівський: Реформа децентралізації – це розвиток людського потенціалу

Сьогодні, 04 березня, у Житомирській облдержадміністрації відбулась онлайн-нарада з питання трансформації центрів надання адміністративних послуг при райдержадміністраціях та утворення при органах місцевого самоврядування.

У нараді взяли участь заступники голови ОДА Віктор Градівський та Юрій Оханський, директор Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОДА Наталія Арендарчук та керівники місцевих органів влади.

Мета наради – формування спільного підходу органами державної влади та органами місцевого самоврядування в наданні доступу громадянам до адміністративних, соціальних послуг, вирішення питань безпеки та захисту.

«Реформа децентралізації – це розвиток людського потенціалу. Невід’ємною складовою цього розвитку є наближення послуг до людини та надання якісних сервісів», – сказав Віктор Градівський.

На нараді також було наголошено на забезпеченні процесу створення центрів надання адміністративних послуг в територіальних громадах, у тому числі шляхом трансформації центрів надання адміністративних послуг райдержадміністрацій, з метою забезпечення повного переліку надання адміністративних послуг на територіях відповідних районів у зв’язку з передачею їм повноважень від райдержадміністрацій.

За результатами обговорення вирішено, що:

Центри надання адміністративних послуг, утворені при районних державних адміністраціях, функціонують до початку роботи центрів надання адміністративних послуг, утворених відповідними міськими, селищними радами в адміністративних центрах районів (станом на 01 січня 2020 року), але не пізніше 31 грудня 2021 року.

Міським та селищним радам, що здійснюють свої повноваження в населених пунктах – адміністративних центрах районів (станом на 01 січня 2020 року), незалежно від кількості жителів територіальної громади необхідно утворити центри надання адміністративних послуг та прийняти (за потреби) майно центрів надання адміністративних послуг, утворених при районних державних адміністраціях, що ліквідуються, до 01 січня 2022 року.


Розробка веб-сайту