Засідання міжвідомчої регіональної робочої групи з протидії нелегальному обігу алкогольної продукції

Засідання міжвідомчої регіональної робочої групи з протидії нелегальному обігу алкогольної продукції

 

На виконання доручення прем’єр-міністра України від 03.02.2021 в Україні продовжено діяльність міжвідомчих регіональних робочих груп із виявлення та опрацювання фактів виготовлення та обігу незаконної алкогольної продукції.

З метою посилення боротьби з обігом нелегальної алкогольної продукції на території Житомирської області, 17 березня 2021 року відбулося онлайн засідання міжвідомчої регіональної робочої групи з протидії нелегальному обігу алкогольної продукції під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора ГРАДІВСЬКОГО.

Участь в онлайн нараді прийняли секретар робочої групи, директор Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Наталія АРЕНДАРЧУК та члени робочої групи – представники Головного управління ДПС у Житомирській області, Головного управління ДФС у Житомирській області, Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області, Житомирської митниці та Департаменту патрульної поліції Житомирської області.

Основним питанням порядку денного було боротьба з нелегальним обігом алкогольної продукції на території Житомирської області, в тому числі шляхи протидії реалізації нелегального алкоголю через інтернет мережу.

Члени міжвідомчої робочої групи повідомили про результати проведеної роботи по боротьбі з нелегальним обігом алкоголю протягом 2020- 2021 років та озвучили основні напрями подальшої роботи.

За інформацією Головного управління ДПС у Житомирській області, станом на 01.02.2021 на території області видано ліценцій:

на роздрібну торгівлю алкогольною продукцією – 4112 ліцензій;

на оптову торгівлю алкогольною продукцією – 11 ліцензій;

на виробництво алкогольної продукції – 5 ліцензій.

За інформацією ДФС у Житомирській області, порушення вимог чинного законодавства у сфері обігу алкогольної продукції було виявлено на 9 об’єктах. Вилучено з незаконного обігу спирту на алкогольних напоїв на загальну суму 808,9 тис. грн, в т.ч.:

спирту – 72,4 л на загальну суму 144,8 тис. грн

алкогольних напоїв – 265,7 л на загальну суму 664,1 тис. грн

Вилучено обладнання незаконних виробництв на 103,6 тис. грн, відкрито 3 кримінальні провадження, складено 6 адміністративних протоколів та зупинено 3 незаконних виробництва алкогольних напоїв.


Розробка веб-сайту