Відбувся дискусійний майданчик «Український зелений шлях від ферми до виделки: органічне виробництво»

У рамках проведення V Міжнародного Конгресу Органічна Україна 2021 16 квітня 2021 року відбувся дискусійний майданчик «Український зелений шлях від ферми до виделки: органічне виробництво».

Організаторами конференції у форматі zoom виступили громадська спілка «Органічна Україна» та інформаційний центр «Зелена досьє». Захід має міжнародне значення та започаткований для об’єднання спільноти органічного сектору України та для розвитку міжнародного партнерства.

Участь у форматі zoom взяла директор Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Наталія АРЕНДАРЧУК.

Координатор ФАО із зв’язків із урядом та донорами України МАЛКОВ Михайло доповів про Стратегію ЄС «Від ферми до виделки», озвучив її мету, основні завдання та напрямки реалізації.

Іншими зарубіжними партнерами в питаннях впровадження органіки було озвучено план дій Європейського Союзу з розвитку органічного виробництва у європейських країнах, висновки проведених досліджень щодо впровадження кліматично дружніх технологій у сільське господарство України.

Учасниками дискусійного майданчику були обговорені питання як розвиток органічного виробництва впливає на міжнародний імідж України, навколишнє природнє середовище та клімат, на громаду, де розташована ферма; як розвивати органічне виробництво в Україні; вплив органічного виробництва на звички та поведінку споживача.


Розробка веб-сайту