Засідання міжвідомчої регіональної робочої групи з протидії нелегальному обігу алкогольної продукції

На виконання доручення прем’єр-міністра України від 03.02.2021 та розпорядження голови житомирської облдержадміністрації від 16.03.2021       № 158, на території області триває діяльність міжвідомчих регіональних робочих груп із виявлення та опрацювання фактів виготовлення та обігу незаконної алкогольної продукції.

Стан боротьби з обігом нелегальної алкогольної продукції у регіоні було обговорено 22 червня 2021 року на засіданні міжвідомчої регіональної робочої групи з протидії нелегальному обігу алкогольної продукції під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора ГРАДІВСЬКОГО.

Участь в онлайн нараді взяли представники Головного управління ДПС у Житомирській області, Головного управління ДФС у Житомирській області, Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області, СБУ у Житомирській області та Житомирської митниці.

Скоординована діяльність усіх правоохоронних органів регіону, системна протидія нелегальному обігу алкоголю в області та боротьба, пов’язана із незаконним виробництвом та реалізацією спиртовмісної продукції має позитивні результати.

За І півріччя 2021 року відпрацьовано 23 об’єкти, на яких виявлено порушення законодавства у сфері обігу алкогольної продукції. Вилучено з незаконного обігу спирту на алкогольних напоїв на загальну суму 2073,56 тис. грн, в т.ч.:

спирту – 72,4 л на загальну суму 144,8 тис. грн

алкогольних напоїв – 425,94 л на загальну суму 928,77 тис. грн

Вилучено обладнання незаконних виробництв на 103,6 тис. грн, відкрито 4 кримінальні провадження, складено 9 адміністративних протоколів та зупинено 3 незаконних виробництва алкогольних напоїв.


Розробка веб-сайту