Земельні аукціони

1 липня 2021 року вступає в дію відкритий ринок землі в Україні. На виконання прийнятих нормативно-правових актів, продаж земельних ділянок повинен відбуватися виключно через систему електронних аукціонів.

З огляду на високий інтерес громадськості щодо цього питання, ТОВ «Електронні торги України» організовано 01.07.2021 освітній семінар, мета якого -  донесення основних правил продажу/оренди землі, умов проведення аукціонів, порядок його оголошення та підготовки, визначення початкової вартості та оформлення результатів, реєстрації права власності/користування на земельні ділянки.

Участь у заході взяли директор Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації Наталія АРЕНДАРЧУК, спеціалісти Департаменту, представники більшості територіальних громад області та керівники суб’єктів господарювання агропромислового комплексу регіону.   

Відповідно до прийнятих змін, земельні торги будуть проводитися в єдиній електронній торговій системі у формі електронного аукціону в режимі реального часу в мережі Інтернет, за результатами проведення якого укладатиметься договір купівлі-продажу, оренди, суперфіцію, емфітевзису земельної ділянки з переможцем земельних торгів, який запропонував найвищу ціну за земельну ділянку, що продається, або найвищу плату за користування нею, зафіксовану в ході проведення земельних торгів (цінову пропозицію).

В ході семінару було обговорено положення Закону України від 18 травня 2021 № 2195 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок та набуття права користування ними через електронні аукціони».

За результатами проведеного навчального семінару, організатори відповіли на всі запитання, які виникали в учасників та надали свої контакти для подальшої співпраці.


Розробка веб-сайту