Комітетські слухання на Житомирщині

Протягом 6-7 липня 2021 року на території Житомирської області  перебували представники Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

7 липня у приміщенні Новоград-Волинської міської ради відбулися Комітетські слухання  Комітету на тему: «Актуальні питання соціального розвитку сільських територій». Участь у заході взяли голова підкомітету з питань соціальної політики, агропромислового комплексу, розвитку сільських територій, науки та освіти Комітету Верховної ради України з питань аграрної та земельної політики Дмитро КОСТЮК, члени комітету-народні депутати України, Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас ВИСОЦЬКИЙ, голова Житомирської облдержадміністрації Віталій БУНЕЧКО, директор Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації Наталія АРЕНДАРЧУК, голови районних державних адміністрацій, голови та представники територіальних громад регіону.

У своїх виступах спікери піднімали важливі та актуальні питання розвитку сільського господарства  та сільських територій України та Житомирщини зокрема.

Голова Житомирської ОДА довів до присутніх інформацію про актуальні питання діяльності агропромислового комплексу та розвитку сільських територій області.

Перший заступник Міністра аграрного розвитку та продовольства України зосередив свою увагу на сучасному стані та проблемних питаннях взаємодії органів місцевого самоврядування з органами виконавчої влади з питань аграрного розвитку, земельних відносин та оподаткування.

Директор Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики детально зупинилася на Програмі розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на період 2021-2027 років, розкривши основні напрямки фінансової підтримки аграріїв за рахунок коштів обласного бюджету.

Виступаючі, окрім цього, обговорили питання розвитку освіти у сільській місцевості та проблеми фермерства на селі, піднімали питання необхідності впровадження сучасних методів підготовки кадрів для аграрного сектору економіки та вплив децентралізації на розвиток сільських територій.

Результатом засідання стало підписання Меморандуму про співпрацю між Міністерством аграрної політики та продовольства України, Житомирською обласною державною адміністрацією та Всеукраїнською асоціацією громад.


Розробка веб-сайту