Розпочався конкурсний відбір проєктів транскордонного співробітництва

Розпочався конкурсний відбір проєктів транскордонного співробітництва, реалізація яких сприятиме підвищенню соціально-економічного розвитку регіонів України, поглибленню співпраці громад України та сусідніх держав у соціальній, економічній, освітній, культурній сферах. Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря.

«Держава готова підтримати якісні та актуальні на сьогодні проєкти транскордонного співробітництва, реалізація яких дозволить українським громадам залучити додатковий ресурс для власного розвитку та посилити свою конкурентоспроможність», — зазначив Іван Лукеря.

Зауважимо, що у Державному бюджеті на 2022 рік передбачено 60 млн грн на реалізацію проєктів, відібраних за результатами конкурсу.

Пріоритетними визначатимуться проєкти або програми, які:

  • мають фінансування в рамках програм міжнародної технічної допомоги;
  • бенефіціарами є центральні органи виконавчої влади;
  • великомасштабні інфраструктурні проєкти;
  • мають загальнорегіональне значення.

Обов’язковою умовою участі в конкурсному відборі є наявність співфінансування проєкту за рахунок коштів місцевого бюджету або інших джерел, не  заборонених законодавством.

Конкурсний відбір здійснюватиме Міжвідомча комісія з питань підтримки транскордонного співробітництва, яку очолює Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Детальніше про конкурсний відбір — за посиланням: https://bit.ly/3J6A8MH

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що у 2022 році майже 132 млрд гривень буде спрямовано на розвиток інфраструктури у громадах та регіональні проєкти.


Розробка веб-сайту