Аграрії Житомирщини активно приступили до весняних польових робіт.
Сільськогосподарські підприємства уже провели підживлення сільськогосподарських культур азотними мінеральними добривами, наразі вивели техніку в поля для закриття вологи, внесення передпосівних добрив та приступили до посіву ярих культур.
У цьому році до посіву у всіх категоріях господарств області підлягає 389,0 тис. га ярих зернових та зернобобових культур, що на 13,5 тис. га більше ніж у 2021 році.
Ранні ярі зернові та зернобобові культури будуть посіяні на площі 75,0 тис. га що на 2,3 тис. га більше минулорічного.
В структурі посівних площ, прогнозується збільшити посіви під ярими продовольчими культурами, зокрема ярою пшеницею.
За оперативною інформацією від сільськогосподарських підприємств станом на 29 березня посів ярих культур на зерно під урожай 2022 року проведено на площі 9,7 тис. га, що складає 12,9% до запланованого, зокрема посіяно:
овес на площі 4,5 тис. га, або 15%;
пшеницю – 3,4 тис. га, або 14%;
ячмінь – 1,2 тис. га, або 5%.
Серед технічних культур розпочали посів ярого ріпаку, який посіяно на площі 600 га, або 20% до запланованого.
Успішність посівної компанії забезпечується завдяки активній та великій відповідальності усіх аграріїв Житомирщини.