Земельні відносини в умовах воєнного стану

13 квітня за ініціативи Міністерства аграрної політики та продовольства України та Програми USAID AГРО в Україні був проведений онлайн вебінар «Земельні відносини в умовах воєнного стану».

У вітальному слові Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький зазначив, що на даний час тема земельних відносин є особливо актуальною. Адже забезпечення продовольством населення не лише нашої країни, а цілого світу нині залежить від вдалої посівної кампанії, ефективного використання земель сільськогосподарського призначення та продовження функціонування нормальних земельних відносин, навіть в умовах воєнного стану.

До участі у вебінарі були запрошені представники всіх територіальних громад області, сільськогосподарські підприємства, землевласники та землекористувачі.

Даний захід був покликаний дати відповіді на основні питання, які виникають у органів місцевого самоврядування, аграріїв, орендарів та орендаторів щодо регулювання земельних відносин під час війни. Спікерами семінару були спеціалісти у галузі земельних відносин та автори законодавчих актів, які регулюють земельні відносини в умовах воєнного стану.

Зокрема, було детально розглянуто основні положення нещодавно прийнятого Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану» № 2145 та надано роз’яснення щодо ведення книг реєстрації землеволодінь.

Окрім того, всі бажаючі могли поставити питання в режимі реального часу та одразу отримати на них відповідь.

Враховуючи складну ситуацію та неможливість з об’єктивних причин всіх бажаючих підключитися до онлайн семінару, організатори заходу надали можливість переглянути його у записі, перейшовши за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=CaHZUZa8hSU

 

Завантажити матеріали заходу: роз’яснення Закону №2145-ІХ, типові договори, книгу реєстрацій землеволодінь та презентацію, можна за посиланням:    https://bit.ly/37Ho4UU 


Розробка веб-сайту