Аграрії області проводять догляд за посівами

Аграрії області проводять догляд за посівами. За оперативними даними у всіх категоріях господарств області озимі зернові культури під урожай 2024 року посіяні на площі 115,8 тис. га, зокрема: пшеницю посіяно на площі 100,5 тис. га; ячмінь – 7,0 тис. га; жито – 8,3 тис. га.

Крім того озимий ріпак посіяно на площі на площі 38,9 тис.га.

З метою належного виходу озимих культур із зими та закладки успішного урожаю в майбутньому сільськогосподарські підприємства проводять перше підживлення. Станом на 27.02.2023 озимі  підживлено на площі 81,1 тис. га, або 70% до посіяного з осені 2023 року.

За інформацією Житомирського обласного центру з гідрометеорології у метровому шарі ґрунту, на переважній частині території області, запаси корисної вологи знаходяться в межах 255-278 мм, що на 10-60 мм більше багаторічних даних. Стан посівів добрий. Враховуючи наявне зволоження ґрунту, фактичну кількість опадів за холодний період передбачається, що на час відновлення вегетації і на початок проведення весняних польових робіт запаси продуктивної вологи будуть в оптимальних межах, що матиме позитивний вплив на стан озимих.


Розробка веб-сайту