Нарада з питань розвитку агропромислового комплексу регіону та програм фінансової підтримки аграріїв

З метою підтримки розвитку агропромислового комплексу області в рамках серії інформаційних заходів, організованих обласною військовою адміністрацією 11 березня 2024 року відбулася нарада з представниками органів місцевого самоврядування та аграріями Житомирського району.

Під час заходу основну увагу було зосереджено на огляді фінансових ресурсів та інструментів, доступних для підтримки агробізнесу регіону, а також розглянуто успішні приклади реалізації державних програм підтримки суб’єктами господарювання  області.

Нарада проводилася у змішаному форматі: частина учасників завітали до Житомирської районної військової адміністрації, інші мали змогу долучитися онлайн.

Директор Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Наталія АРЕНДАРЧУК у своїй доповіді виклала основні напрямки фінансування аграрного сектору у поточному році, озвучила механізми та умови отримання коштів за кожним із них.

Представник регіонального відділення Укргазбанку  Віторія КОЗЛОВЕЦЬ презентувала присутнім всі діючі кредитні програми для аграріїв області, умови отримання, погашення та використання.

Учасники наради обговорили питання дотримання заходів  безпеки при застосування аграріями засобів захисту рослин і  профілактики отруєння бджіл. Перший заступник начальника  ГУ Держпродспоживслужби у Житомирській області Ігор ВОЛКІВСЬКИЙ роз’яснив алгоритм дій при виникненні потрави бджіл та окремо наголосив на  необхідності створення органами місцевого самоврядування комісій для врегулювання спірних питань.

Не менш цікавими та корисними для учасників зустрічі були виступи Анатолія БІЛЕНЬКОГО - секретаря Любарської громади та Ігоря НІЦКЕВИЧА - директора ТОВ «Нікдарія», які поділилися власними секретами розвитку та співпраці бізнесу з органами місцевого самоврядування та органами влади у реалізації виробничих та соціальних питань.

На власному досвіді створення ОВК «Лесині джерела» голова об’єднання Олеся ТОЧИЦЬКА розповіла про складнощі та можливості, які відкриває перед аграріями реформа меліорації, розпочата в Україні.


Розробка веб-сайту