На Житомирщині розпочинає свою роботу Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

З метою підвищення обізнаності сільськогосподарських товаровиробників про нові можливості із залучення кредитного фінансування, що з’являються у зв’язку із запуском роботи Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, 22 березня поточного року у Житомирі відбувся захід в рамках інформаційної кампанії.

Співорганізаторами події разом з Фондом виступили Міністерство аграрної політики та продовольства України, Міжнародна фінансова корпорація IFC та виконуючий партнер ТОВ «Агріаналітика».

Відкриваючи семінар, заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктор ГРАДІВСЬКИЙ, подякував ЗСУ та аграріям області за їх нелегку працю, кредитним установам за підтримку аграрного бізнесу та висловив сподівання щодо подальшої співпраці.

Експерт з комунікації та інформаційних кампаній Олеся ОМЕЛЯНЕНКО у своєму вітальному слові розповіла про важливість підтримки, яку надаватиме Фонд саме для малих сільськогосподарських товаровиробників.

З основними умовами та механізмами роботи Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві ознайомив експерт з питань доступу до фінансування Андрій ЧЕРНИШ.

Представники Укргазбанку, Ощадбанку та ПроКредитбанку як офіційні партнери Фонду презентували всім присутнім напрямки кредитування, які вони готові запропонувати під гарантії Фонду всім суб’єктам мікропідприємництва, малого та середнього бізнесу та фізичним особам підприємцям, які проводять діяльність у галузі сільського господарства та мають в обробітку не більше 500 га земель с/г призначення.

Організатори семінару, спільно з банківськими установами охоче відповіли на всі питання представників фермерських господарств, присутніх на  заході.

 У заключній частині зустрічі учасники обмінялися контактами та запевнили один одного у подальшій співпраці.


Розробка веб-сайту